Ana içeriğe atla

Winston Sigara Çeşitleri #0001

   Merhaba, arkadaşlar. Bu, blogdaki ilk yazım; umarım hepimiz için faydalı olur. Ama en başta belirtmekte fayda var; SİGARA İÇMEK SAĞLIĞA ZARARLIDIR.

   Uyarıyı dikkate alıp bırakmaya karar verenler bloğu terkettiyse, kalan arkadaşları şöyle bu yana alayım.


   Sigara piyasasının hakimlerinden JTİ (Japan Tobacco International) markasının ürünlerinden olan Winston sigarası; hem tat, hem de fiyat/performans paritesi açısından iyi satış yakalamış durumda. Winston'un gerçekten çok farklı çeşitleri var ama Türkiye'de satış yapabildikleri ürün sayısı bir elin parmakları kadar ancadır.


   Winston Red: Genelde Winston Box ve ya Kırmızı Winston olarak anılır. Winston Light'la beraber en çok satılan Winston sigarasıdır. Ağır ve sert bir içime sahip olan Winston Red; sarı filtrelidir. Ancak nadir olarak sigaralarda değişik bir tat gelebilir.

   Değerleri: Zifir: 10 Nikotin: 0,8 Karbonmonoksit: 10

  Winston Red Uzun: Bu ürün çok satılmamakla birlikte Winston Red'in uzun mamülüdür. Tat olarak Winston Red'le aşağı yukarı aynıdır ancak uzun sigara olması sebebiyle daha ağır gelebilir. Winston Red Uzun da sarı filtrelidir.

   Değerleri: Zifir: 10 Nikotin: 0,8 Karbonmonoksit: 10

   Winston Soft: Winston Red'in soft paketlisidir. Soft paketli olması sebebiyle, daha yumuşak bir içime sahiptir. Bu ürün, Türkiye'de belli bir kesim tarafından içilir ve satışı azdır. Winston Soft da sarı filtrelidir.

   Değerleri: Zifir: 10 Nikotin: 0,8 Karbonmonoksit: 10

   Winston Blue: Winston Light olarak anılır. Türkiye'de en çok satan light sigaradır. Winston Red'den biraz daha hafif olan Winston Blue, sarı filtrelidir ve orta-ağır bir içime sahiptir. Genel olarak, kullanıcıları kokusunun ağırlığından şikayetçidir.

   Değerleri: Zifir: 8 Nikotin: 0,7 Karbonmonoksit: 9

   Winston Gray: Gri Winston olarak dilimize geçen bu ürün, Winston'un -hafif-orta içime sahip sigarasıdır. Türkiye'de yeni yeni ünlenmeye başlamıştır. Diğerleri gibi Winston Gray de sarı filtrelidir.

   Değerleri: Zifir: 6 Nikotin: 0,5 Karbonmonoksit: 7
 
   Winston White: Beyaz Winston ve ya Winston One olarak bilinen bu ürün, Winston'un en hafif içime sahip sigarasıdır. Eğer orta ve ya ağır bir sigaradan geçecek olursanız, zor alışırsınız, benden söylemesi. 
   Değerleri: Zifir: 1 Nikotin: 0,1 Karbonmonoksit: 2

   Winston Slim Blue: Winston'un çok satan slim sigarasıdır. Orta-ağır bir içimi vardır ve genelde bayan kullanıcılar tarafından tercih edilir. Winston Blue'nun slim versiyonu da diyebiliriz. Winston Slim Blue, Muratti tarzı beyaz sünger filtre kullanmaktadır.

   Değerleri: Zifir: 7 Nikotin: 0,6 Karbonmonoksit: 6

   Winston Slim Gray: Winston Gray'in slim versiyonudur. Orta-hafif bir içimi vardır ve bu da genelde bayanlar tarafından tercih edilir. Bu ürün de beyaz sünger filtre kullanmaktadır.

   Değerleri: Zifir: 5 Nikotin: 0,5 Karbonmonoksit: 4

   Winston Tach Red: Winston'un slender sigarasıdır. Ağır bir içime sahip olan Winston Tach Red, muadili Monte Carlo Slender Red kadar tutulmamaktadır. Bu sigara da klasik sarı filtre kullanmaktadır.


   Winston Tach ve XS Code modelleri 10,50 TL; diğer tüm Winston mamülleri 11 TL'dir.


   Evet arkadaşlar, ilk yazım burada biter. Winston XS Code ve Deep Blue serisine girmedim, belki daha sonra eklerim. Esen kalın!

Yorumlar